Home

 Over Hanneke

 Alzheimer en Parkinson
 - Interview over McS Complex
 
 Astrologie
 - Horoscoop

 Tarot
 - Introduktie
 - De Grote Arcana Legging
 - De Kleine Arcana Legging


 Het Boek Ken
 - Het Boek Ken
 - Interview Spiegelbeeld 2001
 - Alles is Beweging


 Contact
 - Reaktie

Wie is Hanneke Beekmans!

Daar is, zoals voor iedereen, geen eenvoudig en ook geen eenduidig antwoord op te geven. En, is dit eigenlijk wel belangrijk? Ben ik het resultaat van mijn levenservaringen of zijn mijn levenservaringen het gevolg van mijn zijn. Doorgaans identificeren we onszelf met wat we beleefd hebben, onze afkomst, de studie die we gedaan hebben of het beroep dat we uitoefenen. Het kind dat we waren of het ouderschap dat we nu beleven. De relaties die we hebben of juist niet hebben. Kortom, alles wat we als ons leven beschouwen rekenen we tot onze identiteit. En ja, dat heeft ons gevormd, het heeft een rol gespeeld in onze karaktervorming. Het heeft mede bepaald hoe we in het leven staan dus wellicht zegt het iets over hoe we zijn.

Maar wie zijn we ? Wie zijn we werkelijk? Juist achter al die karaktereigenschappen, los van alle stempels, bevrijd van alle identificaties kan ik een glimp opvangen van wie ik werkelijk ben. Van kinds af aan ben ik mijzelf daar bewust van geweest. Ik kende de mens in zijn wezen. Ik zag en zie de mens zoals die is. Dus, dan begrijpt U al wel dat ik een vreemde eend in de bijt was, en misschien nog wel ben.

Dit, voor mij natuurlijk inzicht, heeft in de loop der jaren steeds meer handen en voeten gekregen. Eerst in de homeopatie, maar later toch vooral in de astrologie, en via de Tarot. Mijn eigen eerste ontmoeting met een goede astrologe gaf mij zoveel inzicht in mijzelf en mijn plek in deze wereld. Voor het eerst kon ik mijn anders zijn, mijn ‘eigen wijs’ zijn een plaats geven. Ik zag en voelde mijn eigen wezen, mijn spiritualiteit zichtbaar en kenbaar gemaakt. En ik kan U vertellen dat mij dat zeer goed heeft gedaan.